1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Highlights
  4. Examennieuws

Examennieuws 2023

Dit is de verzamelinformatiepagina over de examens VO/VAVO 2022-2023. Hier vindt u een overzicht van de wijzigingen in Magister m.b.t. de komende VO/VAVO examens 2022-2023. De meest recente wijziging(en) vindt u steeds bovenaan onder het kopje 'Wijzigingen in documentatie Examinering 2022-2023'.

Ook vindt u hier informatie over trainingen met betreking tot examinering in Magister. En een overzicht met directe links naar alle onderdelen in de Kennisbank > Examens. Om deze documenten te kunnen inzien en/of downloaden, moet u als beheerder geautoriseerd zijn om in te loggen op Magister Service.


Heeft u vragen omtrent de examens dan verwijzen wij u naar het Examenloket.
Kennisbank > Examens

Op de Kennisbank > Examens vindt u alle informatie voor het verwerken van de examinering 2022-2023 in Magister. Op de Kennisbank kunt u ook eenvoudig één of een korte zin intypen in de zoekbalk. Dankzij de digitale zoekmogelijkheid worden er meerdere suggesties aan u aangeboden als oplossing over uw zoekvraag. 


De FAQ Examens is nu opgesplitst per hoofdonderwerp. U kunt een volledig samengetstelde FAQ onderaan deze pagina vinden onder Wijzigingen.
Mist u een vraag? Maakt u dan een ticket aan.Trainingen en webinar

Examens VO in Magister op 14 en 21 maart 2023

Het webinar stipt hoofdlijnen aan en biedt in combinatie met de handleiding en FAQ’s ondersteuning. 

In dit webinar komen de volgende hoofdpunten aan bod: 

  • Examens inrichten  
  • Hulpmiddelen bij examens 
  • Examenrooster 
  • Digitale examens 
  • Aandachtspunten 

De terugkijklink is dinsdag 28 maart beschikbaarLandelijke cursusdagen

In specifieke examentrainingen worden de onderdelen voor de examinering verdiepend met u opgepakt. Bijvoorbeeld een basiscursus 'Examens in Magister' voor beginnende beheerders of de expert-cursus voor bijzondere situaties in de examenverwerking.  


Voor de Facet M2M-koppeling in Magister kunt u een specifieke onlinetraining van 1½ uur volgen. U leert zelfstandig het plannen en verwerken van digitale examens van Facet via een M2M-koppeling. 


In ‘Proefdraaien Examenuitslagdag gaat u onder begeleiding in de testomgeving van Magister van uw school een uitslagdag nabootsen. Als resultaat weet u precies welke stappen u in de voorbereiding en op de dag van de examenuitslag moet nemen.   


Alle trainingen voor examens met meerdere opties voor data vindt u hier: Landelijke cursusdagen - Magister Training Wijzigingen in documentatie Examinering 2022-2023


24 maart 2023 FAQ Examens 2023 versie 2 (pdf download). Deze pdf omvat alle FAQ's Examens 2023 gezamenlijk. 22 maart 2023 13 maart 2023 FAQ Examens 2023 (pdf download)

12 januari 2023 Examens inplannen 2023 (inlog vereist)

pdf