1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Werken met
  4. Algemeen

Veelgestelde vragen

Welke browsers ondersteunt Magister?

Het betreft de volgende browsers: Chrome (laatste 2 versies), Firefox (laatste 2 versies), Edge Chromium (laatste 2 versies) en Safari (laatste 2 versies).

Magister start niet op met het Vandaagscherm, maar start altijd op met een ander onderdeel. Hoe los ik dat op?
Waarschijnlijk heeft u een vast url-adres in uw favorieten opgeslagen. Bewerk deze favoriet/bookmark en zorg dat hier alleen 'https://schoolnaam.magister.net' komt te staan. Voor schoolnaam dient u, uw eigen schoolnaam in te vullen.
Bij inloggen moet ik iedere keer mijn school kiezen alvorens ik inlognaam en wachtwoord moet invoeren. Kan dat anders?
Waarschijnlijk heeft u een accounts.magister.net als url-adres in uw favorieten opgeslagen. Bewerk deze favoriet/bookmark en zorg dat hier alleen 'https://schoolnaam.magister.net' komt te staan. Voor schoolnaam dient u, uw eigen schoolnaam in te vullen. Vanaf dat moment hoeft u alleen nog inlognaam en wachtwoord te gebruiken.
Waar kan ik de 'release notes' voor de laatste Magister-update vinden?

Klik links onder op het vraagteken (Help) van Magister en kies voor 'Nieuw in Magister' om een pagina met release-informatie te openen.

Wat betekent het rode bolletje bij het vraagteken (Help) in Magister?

Iedere nieuwe versie wordt de gebruiker via een rood bolletje genotificeerd in de Help. De optie 'Nieuw in Magister' toont de uitgelichte wijzigingen in de laatst uitgeleverde versie van Magister Web én de mogelijkheid om releasenotes te bekijken. Zodra 'Nieuw in Magister' is aangeklikt verdwijnt het rode bolletje.

Waarom kan ik soms wel en soms niet kiezen voor rollen?
Rollen anders dan van de docent, bijvoorbeeld de mentor mogen alleen opgevraagd worden als de gebruiker in de 'Volledige modus' werkt.
Onze school gebruikt ook Magister.me, hoe kan ik wisselen van Magister naar Magister.Me?

Als naast Magister ook Magister.Me in gebruik is, kunnen gebruikers via de bolletjes links bovenin wisselen tussen deze producten. De Magisterbeheerder moet hiervoor wel eerst rechten geven.

Onze school gebruikt ook Quayn, hoe kan ik wisselen van Magister naar Quayn?

Als naast Magister ook Quayn in gebruik is, kunnen gebruikers via de bolletjes links bovenin wisselen tussen deze producten.

Welke mogelijkheden heeft Magister Web qua printen en/of exporteren?
Overal waar u in Magister Web een printknop vindt kunt u een pdf genereren en deze vervolgens printen. Daarnaast is het op veel plekken in Magister mogelijk om een Excel of CSV export te maken.
Is het voor gebruikers mogelijk om een klassenlijst te printen of te exporteren vanuit Magister Web?
Ja, er zijn 2 manieren:
1. Via 'Leerlingen' kan de gebruiker m.b.v. het filter zijn klassen en/of lesgroepen aanvinken. Vink daarna alle leerlingen aan uit uw selectie (het is mogelijk om in 1 keer alle leerlingen aan te vinken) en klik op de knop Exporteren of Printen (De Magisterbeheerder moet hiervoor wel eerst rechten geven).
2. Via het Lesdashboard kan zowel het Fotoboek als de Leerlinglijst worden geprint via de printknop in de knoppenbalk.
Kan een mentor een lijst van de mentorleerlingen printen of exporteren?

Ja, de gebruiker kan via 'Leerlingen'. Kiezen voor de rol mentor. Vink daarna alle leerlingen aan (het is mogelijk om in 1 keer alle leerlingen aan te vinken) en klik op de knop Exporteren of Printen.

Is het mogelijk een fotolijst/smoelenboek te printen vanuit Magister?

Ja dat is mogelijk. Via het lesdashboard, tabblad Fotoboek kan via de printknop een smoelenboek worden afgedrukt.