1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Highlights
  4. Releases

Releasenotes 6.4.23

Magister versie 6.4.23 is uitgeleverd op 14 oktober. Hieronder volgt een opsomming van de nieuwe functionaliteit en de belangrijke wijzigingen in deze versie. In de bijlagen zijn de volledige releasenotes te vinden.

Belangrijke wijzigingen Web:

• Als de testomgeving geopend is, wordt dit duidelijk weergegeven in een gele balk boven in het scherm;
  • Voor scholen die meedoen met de pilot Verantwoording en Verzuim (Magister.MX) zijn diverse wijzigingen aangebracht.

Nieuwe functionaliteit Desktop VO:

• Bij het inplannen van een digitaal Facet examen kan aangegeven worden hoeveel varianten er maximaal aangeboden moeten worden bij de afname.

Belangrijke wijzigingen Desktop VO:

• Het 'Software token key' wordt niet meer leesbaar getoond bij de beveiligingsdetails van een gebruikersaccount. Ook is het niet meer mogelijk het veld handmatig in te vullen, dit moet de gebruiker zelf instellen bij het inloggen in Magister;
  • Het programma SPTekst dat gebruikt werd om sjablonen voor brieven te maken, is vervangen door YPTekst, omdat SPTekst verouderd was en YPTekst meer mogelijkheden biedt.

Nieuwe functionaliteit Desktop BVE:

• Vanuit CAMBO worden nu ook de studentgegevens voorkeursachternaam, voorkeurstussenvoegsels en startdatum interesse gevuld.

Belangrijke wijziging Desktop BVE:

• Het 'Software token key' wordt niet meer leesbaar getoond bij de beveiligingsdetails van een gebruikersaccount. Ook is het niet meer mogelijk het veld handmatig in te vullen, dit moet de gebruiker zelf instellen bij het inloggen in Magister;
  • De contacturen bij een vavo-inschrijving worden nu opgeslagen en weergegeven met twee decimalen. Voor actieve studenten zijn de uren opnieuw berekend en eventueel aangepast;
  • Het programma SPTekst dat gebruikt werd om sjablonen voor brieven te maken, is vervangen door YPTekst, omdat SPTekst verouderd was en YPTekst meer mogelijkheden biedt.
pdf
pdf
pdf
xlsx
(51.6 KB)