1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Highlights
  4. Magister To Do

Zo werkt Magister To Do voor leerlingen

Magister To Do geeft jouw leerlingen grip op zelfstandig werk. Zo heeft de leerling meer controle, waardoor op tijd geleerd is voor toetsen en maakwerk op tijd is gemaakt. De kern van Magister To Do is het To Do-lijstje voor vandaag. Zelfs zonder te plannen heeft de leerling die in slechts een paar klikken voor elkaar en kan daarna aan de slag. De leerling stelt zelf eenvoudig een haalbaar doel voor vandaag. De leerling ziet wat moet gebeuren en heeft daarna tijd voor andere belangrijke dingen.

In Magister To Do vindt de leerling ook een nieuwe takenlijst waarin zij direct ziet wat af is, gepland is en waar nog even naar aandacht voor nodig is. Opdrachten, en toetsen en huiswerk uit Magister komen vanzelf in deze takenlijst. Dingen die niet in Magister staan voegt de leerling eenvoudig toe, dus de persoonlijke lijst is altijd compleet. Om niet verrast te worden met een PW of SO kan de leerling direct doorscrollen naar de volgende twee weken. Plannen doet de leerling in Magister To Do op de eigen manier. 3 keer leren voor een proefwerk? Dat is 3 keer klikken op het kalendertje en klaar. Simpeler kan niet.

Magister To Do is gemaakt voor leerlingen in samenwerking met leerlingen. Je hoeft niet te kunnen plannen om Magister To Do te gaan gebruiken.

Lees hier de evaluatie van het Corderius College om na een gratis proefperiode te kiezen voor Magister To Do.

In de video zie je in het kort hoe To Do werkt:

Opgenomen juli '23.

Magister To Do op proef op uw school? Vraag het hier aan.

Bekijk de uitgebreide toelichting voor leerlingen hier.

De To Do lijst voor vandaag in Web en de takenlijst op mobiel

Schermafbeelding van de To Do lijst voor vandaag op web en de takenlijst in mobiele weergave

Overzicht van de planning en snel aanpassen

Het 'Inzicht'-scherm geeft direct overzicht over taken en planning van de huidige en volgende week. Uiteraardzijn ook andere weken te zien. De slimme ondersteuning in het scherm laat ook To Do's zien die nog niet gepland zijn! Zo vergeet de leerling nooit meer iets te plannen. De planning (de To Do's) pas je heel eenvoudig aan door ze te slepen naar een andere dag. Dat werkt zelfs met de "virtuele" waarschuwings-To Do's (te herkennen aan de oranje kleur en het rondje met het uitroepteken). Zo maakt de leerling van een waarschuwing supersnel een planning.

Magister To Do op proef op uw school? Vraag het hier aan.

Bekijk de uitgebreide toelichting voor leerlingen hier.

Veelgestelde vragen

Ik zie geen menu 'To Do', hoe kan dat?

Magister To Do is een optioneel onderdeel. De school kiest of ze deze Plusmodule willen afnemen. Zie je Magister To Do niet in Magister Web, dan staat het waarschijnlijk niet aan.

Kan ik Magister To Do ook op mijn mobiel gebruiken?
Jazeker. Magister To Do vind je in de Magister Leerling en Ouder app onder twee menu's: Takenlijst en To Do Vandaag.