1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Leerlingen en ouders
  4. To Do

Magister To Do

Magister To Do geeft je grip op je zelfstandig werk. Zo heb jij meer controle, waardoor je op tijd geleerd hebt voor je toetsen en je maakwerk op tijd af hebt. De kern van Magister To Do is je To Do-lijstje voor vandaag. Zelfs zonder te plannen heb je die in slechts een paar klikken voor elkaar en dan kun je aan de slag. Je stelt jezelf eenvoudig een haalbaar doel voor vandaag, dat is wat je doet en daarna ben je klaar zodat je tijd hebt voor andere dingen.


In Magister To Do vind je ook een nieuwe takenlijst waarin je direct ziet wat je af hebt, gepland hebt en waar je nog even naar moet kijken. Opdrachten, en toetsen en huiswerk uit Magister komen vanzelf in deze takenlijst. Dingen die niet in Magister staan, voeg je eenvoudig toe. Dus jouw lijst is altijd compleet. Je scrollt direct door naar de volgende twee weken zodat je ook niet ineens door een proefwerk verrast wordt. Plannen doe je in Magister To Do op jouw manier en alleen wanneer je dat zelf nodig vindt. 3 keer leren voor een proefwerk? Dat is 3 keer klikken op het kalendertje en je bent klaar. Simpeler kan niet. 

Magister To Do is gemaakt voor leerlingen in samenwerking met leerlingen. Je hoeft niet te kunnen plannen om Magister To Do te gaan gebruiken.


In de video zie je hoe Magister To Do in het kort werkt. De nieuwste functies beschrijven we daarna:


Opgenomen: november 2022 (nieuwe video met alle hieronder beschreven functionaliteit verschijnt binnenkort)


De To Do-lijst voor vandaag in Web en de takenlijst op mobiel

Schermafbeelding van de To Do lijst voor vandaag op web en de takenlijst in mobiele weergaveSnel een To Do-lijst voor vandaag maken

Als je dingen plant komen die vanzelf op de juiste dag op je To Do-lijst voor vandaag. 

Verder kun je je To Do-lijst voor vandaag snel aanvullen met 'To Do's toevoegen'. Je krijgt dan een lijst met taken te zien, waarin alles voor vandaag en morgen alvast aangevinkt is. Zelf hoef je dus alleen nog even te kijken of er verderop nog dingen staan waar je alvast voor gaat leren en die ook aan te vinken.  Dan is het nog één klik om de To Do's toe te voegen en je hebt je lijstje voor vandaag klaar.

Snel de to do lijst voor vandaag aanvullen

Met focus aan je taken voor vandaag werken

Vanuit je To Do-lijst voor vandaag kun je met focus werken aan dat wat je vandaag gaat doen. Als je op een To Do klikt kun je snel de taak bekijken en zelfs doorklikken naar de toets, het huiswerk of de opdracht. Dat opent dan in een nieuwe tab zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te klikken. 

Ben je klaar met wat je vandaag voor die taak wilde doen? Dan vink je alleen het To Do-tje af. Ben je helemaal klaar met de taak, dan rond je de taak af. Op deze manier is je To Do voor die taak afgevinkt bij vandaag en ga je verder met de volgende To Do. 

Vink je de laatste To Do af (op het vandaagscherm zelf), dan ben je klaar voor vandaag en heb je alles wat je van te voren dacht te kunnen doen ook echt gehaald. Goed gedaan!

Even vieren dat alles vandaag gelukt is! 

Plannen met de takenlijst

Het onderdeel 'Lijst' in Magister To Do opent je takenlijst. Je ziet direct welke taken je al af hebt (groen met vinkje), welke gepland zijn (blauw) en welke aandacht nodig hebben omdat ze niet af zijn en er niets meer voor gepland is (oranje). Je kunt direct op een taak klikken om het te plannen. Scroll ook zo nu en dan eens naar beneden. Je kunt direct doorscrollen naar de komende twee weken. Zo zie je dus snel of daar een PW of S.O. staat. Als je die dan gelijk even plant, hoef je je daar niet meer druk over te maken.

Het kan ook zijn dat je een taak ziet waarbij  'Vervallen' staat. Dat gebeurt soms onbedoeld door roosterwijzigingen. Het is het beste om even met je docent te checken of je die taak nog moet doen.


Zelf taken toevoegen aan de takenlijst

Rechtsboven in Web en rechtsonder in de app vind je een toevoegknop. Daarmee kun je taken die niet in Magister staan zelf snel toevoegen. Je kunt ook zelf het soort taak beschrijven. Deze taken zie je gewoon in je takenlijst. Het verschil met andere taken is dat je ze kunt verwijderen en bewerken. Je kunt natuurlijk ook dingen toevoegen die niets met school te maken hebben, maar die je gewoon graag op de To Do-lijst hebt en wilt kunnen plannen. 


Een taak plannen

Een taak zonder planning

Plannen kan heel snel door dagen aan te klikken/tikken op het kalendertje. Voor leerwerk is het bijvoorbeeld altijd slim om dat over meerdere dagen te doen, waarbij je telkens herhaalt. Als je dagen wilt kiezen om te leren, hoef je dus alleen maar de dagen aan te klikken. Supersnel.

gepland door 4 dagen te kiezen

Wil je eerst nadenken over een stappenplan en pas daarna kiezen op welke dagen je eraan gaat werken? Ook dat is snel en simpel: Voeg een eerste To Do toe via de 'To Do Toevoegen' knop. Ga op de tekst staan en typ alle stappen achter elkaar in, met telkens 'Enter' om een nieuwe stap te maken. Zo heb je in een handomdraai een stappenplan. De datums kun je vervolgens kiezen met het kalendericoon op de stap. Los dagen kiezen in de kalender kan ook als je nog niet wilt bepalen hoeveel je op één dag gaat doen. 

Je kunt al deze planningstechnieken door elkaar gebruiken als je wilt. Als jij maar een manier vindt die voor jou werkt!


Overzicht van je planning en snel aanpassen

Het 'Inzicht'-scherm geeft direct overzicht over je taken en planning van de huidige en volgende week. Je kunt uiteraard ook andere weken zien. De slimme ondersteuning in het scherm laat je ook To Do's zien die je nog niet gepland hebt! Zo vergeet je nooit meer iets te plannen. Je past je planning (de To Do's) heel eenvoudig aan door ze te slepen naar een andere dag. Dat werkt zelfs met de "virtuele" waarschuwings-To Do's (te herkennen aan de oranje kleur en het rondje met het uitroepteken). Zo maak je van een waarschuwing supersnel een planning.  


Magister To Do op proef voor een beperkte groep? Vraag het hier aan (docenten).Veelgestelde vragen

Ik zie geen menu 'To Do', hoe kan dat?

Magister To Do is een optioneel onderdeel. De school kiest of ze deze Plusmodule willen afnemen. Zie je Magister To Do niet in Magister Web, dan staat het waarschijnlijk niet aan.

Kan ik Magister To Do ook op mijn mobiel gebruiken?
Jazeker. Magister To Do vind je in de Magister Leerling en Ouder app onder twee menu's: Takenlijst en To Do Vandaag. In de iOS app voor iPhones kun je op dit moment nog niet doorklikken naar huiswerk, toetsen of opdrachten, daar wordt nog aan gewerkt. 
Wordt de functionaliteit nog uitgebreid?
Jazeker. Samen met leerlingen en docenten bepalen we welke functies toegevoegd moeten worden om Magister To Do nog fijner te maken.