1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Leerlingen en ouders
  4. Persoonlijke instellingen

Mijn instellingen

Mijn gegevens

Via de pasfoto links onderin kan genavigeerd worden naar Instellingen. Hier staan algemene NAW- en opleidingsgegevens. Enkele gegevens zijn, mits door de school opengezet, aan te passen, zoals e-mailadres, mobiel nummer en wachtwoord.

• In de widget ‘Magister Account’ is er de mogelijkheid om naar het beheer van je Magister account te navigeren. Deze externe pagina geeft de mogelijkheid om eventueel het wachtwoord te wijzigen en om actieve connecties in te zien en af te melden.
  • In Magister is het mogelijk om documenten uit de OneDrive van het schoolaccount te gebruiken binnen de ELO. Maak eenmalig een koppeling met het Microsoft Account van school om gebruik te maken van deze optie.
  • Binnen het onderdeel ‘Instellingen’ kan ingesteld worden dat inkomende berichten doorgestuurd worden naar een extern e-mailadres. Dit is het e-mailadres wat ingesteld staat bij het onderdeel ‘Contact’.
  • De optie ‘Mijn ouders mogen mijn gegevens zien’ komt alleen bij leerlingen in beeld die (bijna) 18 jaar of ouder zijn.
  • Tot 16 jaar vullen ouders de Toestemmingen in voor de leerlingen. De leerlingen kunnen de ingevulde ‘Toestemming gebruik gegevens’ zien. Vanaf het moment dat ze 16 jaar zijn, mogen leerlingen de toestemming zelf invullen/wijzigen.
  • Magister zal bij een gebruiker die zelf de toestemmingen mag invullen/wijzigen een pop-up scherm tonen indien er sprake is van:
    1. Een nieuwe toestemmingsvraag, of
    2. Een overgang naar een nieuw schooljaar (na 1 augustus). In dit geval moeten bestaande Toestemmingen gecontroleerd worden, of
    3. Toestemmingsvragen die niet beantwoord zijn.
  • Het is mogelijk om een iCal link te genereren in het onderdeel Agenda delen. Deze iCalendar link kan toegevoegd worden aan vrijwel alle agenda applicaties, zoals Outlook, Google Calendar en Apple Calendar. Door de iCalendar link toe te voegen aan de externe agenda applicatie wordt je Magister agenda ook zichtbaar.

Kijk voor meer informatie over agenda delen op: https://www.magister.nl/help/agenda-delen/

Mijn gegevens pagina