1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Leerlingen en ouders
  4. Vakkenpakketkeuze

Vakkenpakketkeuze

Er kan in Magister digitaal een vakkenpakket gekozen worden. Indien dit door de school is open gezet, komt er een extra knop ‘Vakkenpakketkeuze’ in het menu bij. Klik op de knop ‘Vakkenpakketkeuze’ om het vakkenpakket samen te stellen. De vakkenpakketkeuze bestaat uit drie stappen.

Studie en profiel kiezen

Als de optie Vakkenpakketkeuze in het hoofdmenu beschikbaar is, kan er vanuit dat onderdeel zelf een vakkenpakket gekozen worden voor volgend schooljaar. In de eerste stap maak je een keuze voor een studie en een profiel. Door het kiezen van een studie en profiel worden automatisch de verplichte vakken binnen die studie en profiel gekoppeld. Door bovenin op volgende te klikken kom je in stap 2, het kiezen van de keuzevakken.

Vakken kiezen

In stap twee kies je de keuzevakken binnen je gekozen profiel. Per onderdeel kan er een minimum en maximum aantal vakken te kiezen zijn. Wanneer je alle keuzes hebt gemaakt, worden de knoppen Opslaan en volgende beschikbaar.

Vakkenpakketkeuze opslaan

In de samenvatting is het mogelijk om het gekozen vakkenpakket te bekijken en af te drukken.

Vakkenpakketkeuze