1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Highlights
  4. OOP in Web

Magister Web OOP

Bespaar tijd met één interface


Recent uitgeleverde features voor OOP in Web:


Een enkele interface voor docenten én onderwijsondersteunend personeel

Met Magister Web OOP, een online omgeving voor onderwijsondersteunend personeel, is de volledige Magister Suite beschikbaar in de cloud. Docenten, leerlingen en onderwijsondersteunend personeel werken samen in één enkele online omgeving.

Van Magister Desktop naar Magister Web OOP

Magister Desktop vormde jarenlang de vaste werkplek voor administratieve gebruikers en beheerders. De komende tijd wordt Magister Desktop geleidelijk uitgefaseerd. Stap voor stap gaan de diverse gebruikersgroepen van Magister Desktop over op Magister Web OOP. Daarna werken beheerders en administratief personeel in dezelfde online omgeving als docenten en leerlingen. Hiermee is Magister uniek in Nederland.


Verschillende gebruikersgroepen die stap voor stap over kunnen naar Magister Web

Verschillende gebruikersgroepen die stap voor stap over kunnen naar Magister Web.


Maak ook gebruik van Web OOP

Inmiddels is Magister Web voor OOP automatisch voor alle scholen beschikbaar. Dagelijks ervaren gebruikmakende scholen het gebruikersgemak van het nieuwe Web OOP. Hiermee is het ook een stuk eenvoudiger om samen te werken met het onderwijzend personeel. Het is immers dezelfde omgeving en je hebt het over functionaliteiten en schermen die er hetzelfde uitzien.

Onderwijsondersteunend en onderwijzend personeel kan al werkzaamheden in Magister Web uitvoeren. En voor zorgcoördinatoren die voorheen in Desktop werkten, daarvoor hoeft nu géén OP (vrije) rol meer aangemaakt te worden om bij het OPP te kunnen. 

De overgang van processen van Magister Desktop naar Web voor OOP verloopt geleidelijk en is zorgvuldig gepland om de kwaliteit te blijven waarborgen. Veel functionaliteit uit Magister Desktop zit immers verweven in alle ondersteunende leer- en werkprocessen van uw school. De overgang zal dan ook per gebruikergroep plaatsvinden met de zware administratieve taken als laatste. 


N.b.  Het gebruik van de OOP web-omgeving kan gewoon naast het gebruik van Magister Desktop. Als gebruiker bepaalt u wat uw voorkeur heeft. Alles werkt naast elkaar!


Ontdek de verschillen

Magister Web OOP biedt allerlei verbeteringen ten opzichte van Magister Desktop. Voor uw gemak hebben we een handig vergelijkingsoverzicht gemaakt. Bekijk hier de grootste verschillen tussen Magister Web OOP en Magister Desktop.


Aan de slag met Web OOP!

Web voor OOP staat automatisch aan U hoeft het alleen zelf te activeren. Hoe, leest u in deze korte handleiding.Bekijk hier een kort item hoe u de rechtenstructuur in Magister Desktop met de 'Activeer'knop direct overzet naar rechten voor Web!Recent uitgeleverde features voor OOP in Web

1. Aanvullende gegevens toevoegen/wijzigen/verwijderen -- In productie 6.3.24

De aanvullende gegevens kunnen vanaf nu toegevoegd, gewijzigd of eventueel verwijderd worden.

Toevoegen aanvullende gegevens

Toevoegen aanvullende gegevens.

Aanvullende gegevens opgeslagen

Aanvullende gegevens opgeslagen.


2. Medische informatie toevoegen/wijzigen/verwijderen -- In productie 6.3.24

De medische informatie en de huisarts kunnen vanaf nu toegevoegd, gewijzigd of eventueel verwijderd worden.

Detailkaart Medisch met Huisarts en medische informatie

Detailkaart Medisch met Huisarts en medische informatie.

Aanpassen Huisarts

Wijzigen Huisarts.

Toevoegen van medische informatie.

Wijzigingen opgeslagen op de detailkaart Medisch

Wijzigingen opgeslagen op de detailkaart Medisch.


3. Terugkomers administreren en registreren -- In productie 6.3.24

Registreer eenvoudig of terugkomers zich gemeld hebben.
Heeft een terugkomer zich niet gemeld? Dan kunt u direct een vervolg terugkommaatregel inplannen. Te bereiken via de Vandaagregel 'X leerlingen die vandaag terug moeten komen'.

Overzicht per dag, week of maand, waarin je leerlingen kunt melden (vinkje) of aangeven dat ze zich niet gemeld hebben (kruisje)

Overzicht per dag, week of maand, waarin je leerlingen kunt melden (vinkje) of aangeven dat ze zich niet gemeld hebben (kruisje).

Aanmaken van een nieuwe Terugkommaatregel voor een leerlingen

Aanmaken van een nieuwe Terugkommaatregel voor een leerlingen.

Indien een leerling zich niet (tijdig) meldt, dan kan er direct een nieuwe worden aangemaakt. Magister houdt hierbij rekening met bestaande maatregels.

Indien een leerling zich niet (tijdig) meldt, dan kan er direct een nieuwe maatregel worden aangemaakt. Magister houdt hierbij rekening met bestaande maatregels.


4. Woon -en postadres en contactgegevens wijzigen -- In productie 6.3.24

Is er een wijziging in het woon en/of postadres van de leerling of zijn er nieuwe contactgegevens bekend? Deze gegevens zijn nu te verwerken bij de basisgegevens van de leerling.

Privégegevens met de mogelijkheid om deze gegevens te wijzigen

Privégegevens met de mogelijkheid om deze gegevens te wijzigen.

Dialoog om wijzigingen in te voeren op adres, en/of contactgegevens van de leerling. Postcode en huisnummer zorgt voor het automatisch vullen van de straat en woonplaats

Dialoog om wijzigingen in te voeren op adres, en/of contactgegevens van de leerling. Postcode en huisnummer zorgt voor het automatisch vullen van de straat en woonplaats.


5. Woonsituatie en personalia wijzigen in productie 6.3.24

Is er een wijziging in de woonsituatie van de leerling of Personalia? Deze gegevens zijn nu te verwerken bij de basisgegevens van de leerling. 

Personalia met de mogelijkheid om deze gegevens te wijzigen

Personalia;met de mogelijkheid om deze gegevens te wijzigen.

Dialoog om de gegevens binnen Personalia aan te passen

Dialoog om de gegevens binnen Personalia te wijzigen. 


6. Ouders/verzorgers kunnen  toevoegen/wijzigen/verwijderen -- In productie 6.3.25/6.4.1


Ouders/verzorgers met mogelijkheid om deze gegevens te wijzigen

Ouders/verzorgers met mogelijkheid om een ouder/verzorger toe te voegen of te wijzigen en/of een ouder/verzorger te verwijderen.

Dialoog om een ouder/verzorger zijn gegevens te bewerken

Dialoog om een ouder/verzorger zijn gegevens te wijzigen.


7. Collectief adres wijzigen -- In productie 6.3.25

In 6.3.25 de mogelijkheid om bij een adreswijziging de Ouders/verzorgers en broers en zussen en debiteuren mee te nemen in de adreswijziging.


In 6.3.25 splitsen wij de Adres - en de contactgegevens van de leerling in de widget Privé gegevens

In 6.3.25 hebben wij Adres- en contactgegevens van de leerling gesplitst binnen de widget Privégegevens.

In 6.3.25 de mogelijkheid om bij een adreswijziging de Ouders/verzorgers en broers en zussen en debiteuren mee te nemen in de adreswijziging

Dialoog waarin de adreswijziging ook doorgevoerd kan worden bij de Ouders/verzorgers, broers en zussen en debiteuren.


8. Cijferinvoer  -- In productie 6.4.0 

Mogelijkheid tot het invoeren en/of wijzigen van cijfers.

In Magister Web bestaat nu de mogelijkheid om Cijfers in te voeren voor onderwijsondersteunend personeel. Als docent zijnde krijgt de OOP'er toegang tot de betreffende groepen. Na de keuze van vak/groep kan de OOP'er cijfers invoeren/wijzigen/verwijderen.

In 6.4.0 de mogelijkheid om cijfers in te voeren namens een docent. Kies de docent en kies de groep/vak om cijfers in te voeren.

In 6.4.0 de mogelijkheid om cijfers in te voeren namens een docent. Kies de docent en kies de groep/vak om cijfers in te voeren.


9. Toegang tot leerlingen in een aanmeldgroep  -- In productie 6.4.2

Het kunnen zien van leerlingen in een aanmeldgroep. Dit biedt Onderwijs Ondersteunend Personeel de mogelijkheid om snel aan de slag te gaan met het verrijken van de dossiers van nieuwe leerlingen in een aanmeldgroep. Met deze mogelijkheid kan bijvoorbeeld het OPP van een nieuwe leerling vast worden aangemaakt.


10. Overzicht met kenmerken  -- In productie 6.4.3

Op veler verzoeken van onze gebruikers is het kenmerkenoverzicht nu beschikbaar voor alle rollen en gebruikers, van docenten tot onderwijsondersteunend personeel. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een overzicht kunt maken van leerlingen met dyslexie, zodat je als docent weet welke leerlingen extra tijd nodig hebben bij het maken van toetsen. Ook een zorgcoördinator kan met deze functionaliteit gemakkelijk een overzicht maken voor bijvoorbeeld het plannen van een informatiemiddag over hoe om te gaan met dyslexie.11. Berichten versturen --In productie 6.4.4


Vanaf deze versie is het mogelijk om berichten te sturen naar alle mentoren, hoofddocenten, teamleiders en/of ouders/verzorgers van een of meerdere leerlingen, klassen of lesgroepen.
12. Personeelsleden toevoegen -- In productie 6.4.8


In Magister Web is het mogelijk om nieuwe personeelsleden eenvoudig toe te voegen. Bekijk de releasevideo 6.4.8.