1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Highlights
  4. Veiligheid actualiteit

Aanscherping cybersecuritybeleid Magister

Magister hanteert een streng en vooruitstrevend cybersecuritybeleid. Vanwege het feit dat Magister te maken heeft met toenemende internationale cyberaanvallen en het bijkomende ontwrichtende effect, volgen wij zoveel mogelijk aanbevelingen en scenario’s van het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC) op.

In het ‘Cybersecuritybeeld Nederland 2023’ van het NCSC wordt gewaarschuwd voor verhoogde risico’s vanuit vier specifieke landen met een offensief cyberprogramma tegen Nederland en Nederlandse belangen. Het gaat om de landen: China, Iran, Noord-Korea en Rusland. Magister is voornemens om op 3 april einde werkdag het verkeer vanaf die landen richting Magister te blokkeren.

Concreet betekent dit dat schoolmedewerkers, ouders en leerlingen vanuit één van de genoemde landen niet meer kan inloggen in Magister. Tenzij gebruik wordt gemaakt van een VPN waarbij het VPN-eindpunt zich niet in één van deze vier landen bevindt.

Meer informatie: jaarlijkse openbare Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), dat in samenwerking met het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC) is opgesteld. (Cybersecuritybeeld Nederland | Wat doet het NCSC voor jou? | Nationaal Cyber Security Centrum