1. Magister Service
  2. Startpagina kennisbank
  3. Leerlingen en ouders
  4. Vandaag

Vandaag

Vandaagscherm

Het vandaagscherm toont verschillende widgets met informatie. De indeling van het vandaagscherm kan aangepast worden via de knop 'Pas schermindeling aan'. De widgets kunnen gesleept worden naar een andere kolom en per widget kan gekozen worden om deze groot of klein te tonen. De indeling wordt voor de gebruiker opgeslagen.

Dit staat in het Vandaagscherm: Widgets

Hieronder per widget een korte uitleg:

• Vandaag: In Vandaag staat je rooster van vandaag. Bij de lessen is gelijk te zien of de docent huiswerk of een toets heeft opgegeven. Lessen met wijzigingen (blauw) of uitval (rood) worden hier met kleur weergegeven.
  • Mededelingen: De mededelingen van school worden getoond. Door op een mededeling te klikken kan het volledige bericht gelezen worden.
  • Laatste cijfers: Het laatst behaalde cijfer wordt getoond en rechts kan bekeken worden of er meer cijfers vandaag en/of deze week zijn ingevoerd.
  • Notificaties: In de widget ‘Notificaties’ staan belangrijke notificaties die betrekking hebben op ELO (elektronische leeromgeving) opdrachten, activiteiten en logboeken.

Hoe kom je terug naar het Vandaag beginscherm?

Klik op het ‘Magisterlogo’ of op de menuoptie ‘Vandaag’ om vanuit ieder scherm in Magister terug te keren naar het Vandaagscherm.

Wat staat er allemaal in de menubalk?

Op deze Kennisbank kun je makkelijk bekijken wat je kunt verwachten bij 'Agenda', 'Cijfers', 'To Do', 'Activiteiten' en meer zoals het nieuwe 'Afwezigheid' o.a. over ziek- en afwezig melden. Ga voor 'meer' gewoon naar de lijnbalk bijna bovenaan dit artikel en klik op 'Leerlingen en ouders':

Je komt dan in de Bibliotheek van de Kennisbank met alle artikelen met uitleg voor het Magister Web-menu voor leerlingen en ouders.

Met de pijltjes onderin het menu kan het menu worden in- en uitgeklapt.

Het Vandaagscherm van Magister van een leerling/ouder

Let op! Heb jij meerdere kinderen op het vo? Dan kan je links onderin wisselen tussen Magister-gegevens van je kinderen door op de pasfoto te klikken. Dit kan alleen in een ouder-account.

Merk je dat je steeds opnieuw moet inloggen bij het switchen? Dan ben je ingelogd met het account van één van de kinderen. Log volledig uit en log opnieuw in met het ouder-inlog en -wachtwoord (verkregen via school als beheerders van de gegevens van leerlingen).
Leestip: Bekijk ook het nieuwe Ziek- en afwezigheid melden of hoe je als ouder digitaal zicht houdt op en een handtekening zet in het Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP_Zorgplan).