1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Werken met
  4. ELO

ELO Bronnen

In dit onderdeel kan de gebruiker documenten opslaan, delen en het digitaal lesmateriaal openen.

Mijn ELO Documenten

Naast het digitaal materiaal kunnen gebruikers ook rechtstreeks bestanden gebruiken uit de mappen Mijn ELO-documenten en de Gedeelde documenten. Binnen Mijn ELO-documenten is het mogelijk met de plusknop één of meerdere bestand(en), mappen of URL’s toe te voegen. Daarnaast is het mogelijk om bestanden toe te voegen door deze van de lokale pc te slepen naar ‘Mijn ELO-documenten’. Met de knop 'opties' kan een URL, bestand of een map hernoemd of verwijderd worden.

Bronnen

Bronnen

Details

De tab details laat een preview van filmpjes of foto’s zien en bied de mogelijkheid om deze te downloaden.

Microsoft OneDrive for Education

Indien de school gebruik maakt van Microsoft OneDrive for Education, dan is het voor gebruikers mogelijk om deze OneDrive te koppelen binnen Magister. Op die manier kan er direct vanuit Magister gebruik gemaakt worden van bestanden uit de OneDrive. Het koppelen van de OneDrive kan gedaan worden onder ‘Instellingen’.

Gedeelde documenten

Binnen Gedeelde documenten kunnen mappen en bestanden worden gedeeld met andere Magister gebruikers. Deze functionaliteit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de samenwerking binnen teams en/of secties of voor samenwerking tussen docenten en leerlingen onderling. Als een gebruiker rechten heeft (minimaal auteur), dan is het mogelijk met de plusknop één of meerdere bestand(en), mappen of URL’s toe te voegen. Daarnaast is het mogelijk om bestanden toe te voegen door deze van de lokale pc te slepen naar de gekozen map binnen Gedeelde documenten. Indien een gebruiker redacteur/eigenaar is, dan kan met de knop 'opties' een URL, bestand of map hernoemd of verwijderd worden.

Toegang Gedeelde documenten

De gebruiker kan via het tabblad Toegang (deze wordt zichtbaar door op een map binnen Gedeelde documenten te klikken) zien welk personeel en leerlingen recht hebben op deze map met de daarbij behorende toegangsrechten. Als de gebruiker eigenaar is, dan kan hij via de knoppen toevoegen/verwijderen de rechten van deze map aanpassen.

Er zijn vier rollen te koppelen:

• Lezer: mag alleen lezen
  • Auteur: mag lezen en materiaal toevoegen
  • Redacteur: mag lezen, materiaal toevoegen, wijzigen en verwijderen
  • Eigenaar: mag lezen, materiaal toevoegen, wijzigen, verwijderen en toegang beheren.

Toegang Gedeelde documenten

Toegang Gedeelde documenten

Docentlicenties

Alle docentlicenties waar een gebruiker rechten voor heeft worden getoond in ELO-Bronnen, in de map Docentlicenties. Vanuit hier is er ‘Single Sign-On’ toegang tot het digitaal lesmateriaal. Mits geautoriseerd, kan de gebruiker met de ‘plusknop’ licenties toevoegen of via het menu ‘opties’ licenties verwijderen.

Hulpprogramma’s

Gebruikers kunnen in Magister gebruik maken van de rechtstreekse toegang (Single Sign On) naar Diensten die bij de Kennisnet Federatie zijn aangesloten en ingesteld zijn door de (applicatie)beheerder van Magister, door te klikken op de linkjes via ELO-Bronnen, in de map Kennisnet. De rechtstreekse toegang werkt ook wanneer de gebruiker bijvoorbeeld in een Studiewijzer een link naar een Teleblikfilmpje heeft opgenomen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan een gebruiker in Magister een bijlage toevoegen aan een afspraak, het huiswerk, een studiewijzer etc.?

De gebruiker kan zowel vanaf een lokale bron, als vanuit het onderdeel Bronnen binnen Magister bijlagen toevoegen. Via de tab 'Bronnen' heeft de gebruiker direct toegang tot het onderdeel Bronnen. Het toevoegen van een bestand kan door het bestand naar het 'wolkje' te slepen of door te klikken op 'als bijlage toevoegen'.