1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Leerlingen en ouders
  4. To Do

Magister To Do

Magister To Do helpt je om zonder stress je maak- en leerwerk op tijd af te krijgen. We hebben het zo snel en makkelijk mogelijk gemaakt om je taken te plannen. In de video hieronder zie je hoe dat werkt.

Lees hier de evaluatie van het Corderius College om na een gratis proefperiode te kiezen voor Magister To Do.

Geen stress met To Do Vandaag!

Wat nou als je iedere dag alleen maar met een klein To Do lijstje maak- en leerwerk maakt, in plaats van met een lange lijst met alles dat ooit af moet? Is dat niet veel relaxter? Dat is dus precies wat 'To Do Vandaag' is. Bij 'To Do Vandaag' zie je alles wat je gepland had voor vandaag en vink je dat één voor één af. Je hebt dus een super duidelijk doel voor vandaag: gewoon alles op je lijstje leren, maken en afvinken en dan ben jij klaar en heb je tijd voor andere dingen!

Heb je nog niet alles gepland en weet je niet zeker of alles voor vandaag en morgen wel op je lijst staat? Geen stress! Klik gewoon op de grote blauwe knop met '+ To Do's toevoegen'. Magister To Do checkt dan direct of er nog iets af moet vandaag of morgen en selecteert dat. Je kunt uiteraard zelf ook nog even vooruit kijken en dingen selecteren. Die voeg je dan met één druk op de knop toe. Zo weet je zeker dat alles op je lijstje voor vandaag staat en je dus niets vergeet.

Je kunt direct vanaf dag 1 dat je To Do hebt al To Do vandaag gaan gebruiken! Je vult simpel het lijstje via de knop '+ To Do's toevoegen'. Het maken van een planning is dus geen voorwaarde om dat scherm te kunnen gebruiken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je gaat plannen. Dat wordt nu alleen maar makkelijker.

Tips & Tricks
  • 'To Do Vandaag' toont To Do's.
  • Een To Do is een zelf gepland moment waarop je aan een taak werkt, maar het is dus niet de taak zelf.
  • Door klikken op een To Do kom je bij de taak (het huiswerk, de toets of de opdracht).
  • Door klikken op het rondje voor een To Do vink je de To Do af. Dit rond de taak niet af, je kunt nog andere To Do's voor dezelfde taak hebben, bijvoorbeeld als je op drie dagen leert voor een proefwerk.
  • Als je helemaal klaar bent met een taak, dan klik je op de To Do om bij de taak te komen en klik je daar op 'Afronden'. Alle To Do's voor de taak worden dan ook afgerond, dus ook die voor vandaag.
  • Met de knop '+ To Do's toevoegen' kun je snel controleren of je niets vergeten bent en daar snel To Do's voor vandaag mee maken. Die komen dan direct op je lijstje voor vandaag. Dat werkt door taken aan te vinken en dan op de knop te drukken.
  • Als je alles voor vandaag af hebt, vieren we dat even met confetti. Goed bezig!
  • Alles werkt in de app hetzelfde! Zeker als je boeken gebruikt, is het heel handig om de app erbij te hebben.
    Tip: Als je je telefoon op 'niet storen' zet voor je begint, is het makkelijker om gefocust te blijven.

Plannen met de Takenlijst

In de Takenlijst zie je al je huiswerk, toetsen en opdrachten die je opgekregen hebt in Magister. Dit noemen we taken. Van iedere taak zie je gelijk de status. Afgeronde taken hebben een groene kleur en zijn doorgestreept. Geplande taken zijn blauw. Taken die niet af zijn en waar niets meer voor gepland is zijn oranje.

Neem iedere dag even een momentje om te checken of je alles voor de komende dagen af of gepland hebt. Zijn er dingen oranje? Dan klik je daar op en plan je ze snel even in. Dat gaat heel makkelijk: klik gewoon op een taak en lees wat je moet doen. Bedenk dan hoe vaak je gaat leren of in hoeveel stappen je het gaat maken en plan dat in. Dat gaat het snelst door op de dagen in het kalendertje bij de taak te klikken. Er verschijnt dan een blauw rondje in de kalender en een To Do in het lijstje, zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder.

Maak je geen zorgen of je niet teveel op een dag plant, dat pas je later in het Inzicht onderdeel heel makkelijk aan. Zorg er vooral voor dat je leerwerk en groter maakwerk spreidt over meerdere dagen. Als je het plannen een beetje bij houdt dan is het verrassend weinig werk en ben je met een paar minuten al weer klaar.

Tips & Tricks
  • De Takenlijst toont taken: Dit zijn huiswerk, toetsen en opdrachten die de docent in Magister opgegeven heeft.
  • Als het soort taak er niet bij staat is het huiswerk, anders staat het er wel bij (proefwerk, opdracht, etc.).
  • Je kunt direct doorscrollen naar de volgende week en de week erna.
  • Met de kalender naast de Takenlijst kun je een andere startdatum kiezen voor de lijst om verder vooruit of juist terug te kijken. In de app klapt de kalender uit als je op de datums bovenin tikt.
  • Je ziet direct de status van een taak:
    • taken die jij afgerond hebt zijn groen en doorgestreept
    • taken die jij gepland hebt zijn blauw
    • taken die niet af zijn en waar niets meer voor gepland is zijn oranje. Maak ze blauw door te plannen.
  • Je kunt zelf taken aan de Takenlijst toevoegen met de 'Taak toevoegen'-knop. In de app is dit het ronde blauwe knopje met het plusje rechtsonder.
  • Als het rooster wijzigt dan blijft jouw planning altijd bewaard. De taak kan in sommige gevallen op vervallen komen te staan als het rooster sterk gewijzigd is. Meestal plant de docent de taak opnieuw in bij de nieuwe les, vraag het even na bij je docent als het niet snel weer verschijnt. Als het huiswerk echt niet meer hoeft kun je de taak zelf verwijderen.
  • Door te klikken op een taak kom je in het scherm waar je meer leest over de taak en deze direct kunt plannen.
  • Je kunt To Do's plannen door dagen op de kalender aan te tikken. Voor iedere dag verschijnt een To Do in de lijst met To Do's. Door nog een keer te tikken op dezelfde dag haal je alle To Do's op die dag weer weg.
  • Als je een extra To Do wilt plannen op een dag waar je al een To Do voor hebt, dan druk je op het blauwe plusje bij die dag.
  • Je kunt de tekst van een To Do wijzigen door op de tekst te tikken en te gaan typen.
    • Door op enter te drukken kom je direct uit in je volgende To Do en kun je ook daar de tekst van wijzigen.
    • Door op enter te drukken op de laatste To Do ontstaat een nieuwe To Do en zo kun je gewoon verder gaan.
  • Als je een To Do zonder datum wilt maken, dan klik je op 'To Do toevoegen'.
  • Als je ver vooruit aan het plannen bent en de dag valt buiten de kalender, klik dan op 'To Do toevoegen' en dan op het blauwe kalender icoon op de nieuwe To Do. Nu kun je iedere datum kiezen.
  • Een extra To Do maken zonder datum kan door bij 'Niet gepland' op het blauwe plusje te drukken.
  • De snelste manier om een stappenplan te maken van To Do's zonder datum is door een eerste To Do toe te voegen en dan daar tekst in te zetten en met enter door te typen in telkens een volgende nieuwe To Do.
  • Een To Do zonder datum (niet gepland) geef je een datum door op het blauwe agenda icoontje te klikken en een datum te kiezen.
  • Een To Do gooi je weg met het prullenbakje of door op een geplande datum te klikken in de kalender.
  • De link 'Meer informatie' brengt je naar de toets, het huiswerk of de opdracht. Daar vind je eventuele bijlagen.
  • Met de knop 'Afronden' geef je aan dat je maak of leerwerk klaar is. De taak wordt dan groen en doorgestreept. Dit is puur voor jezelf, je docent ziet dit niet.
  • Naast de knop 'Afronden' vind je een boekenlegger icoon. Hier kun je op klikken als een taak belangrijk is. Je ziet deze markering dan op de taak en de To Do's overal in Magister To Do.

Snel verdelen over dagen met Inzicht

To Do Inzicht is eigenlijk een complete planningsagenda. Standaard opent het met jouw planning (Je To Do's dus). Door op de strook van taken te klikken zie je ook je taken en door op de strook met de datums te klikken open je je agenda. Met het Inzicht onderdeel zie je dus in één oogopslag wanneer je meer of minder tijd hebt voor maak- en leerwerk. Door To Do's te slepen zorg je er supersnel voor dat je niet teveel hoeft te doen op een dag waarop je minder tijd hebt en plan je juist wat extra als je toch een tussenuur hebt. Ook waarschuwt het Inzicht onderdeel je als er planning ontbreekt. Je ziet dan een oranje "waarschuwings-To Do" één dag voordat de taak af zou moeten zijn. Deze kun je direct plannen door te slepen en dit is ook een hele snelle manier om taken te plannen waar je maar één keer aan werkt.

Tips & Tricks
  • To Do Inzicht toont je je planning onder de strook 'To Do's'.
  • Door op de strook 'Taken' te klikken zien je al je opgegeven taken op de dag dat die af moeten zijn.
  • Door op de strook met de datums te klikken zie je je agenda.
  • Het Inzicht scherm laat standaard de huidige week en de week daarna zien.
  • Je kunt supersnel (her)plannen door een To Do naar een andere dag te slepen.
  • Als je sleept dan wordt de achtergrond van een dag oranje als dat voor vandaag is, of de dag na de deadline. Je kunt een To Do dus slepen naar de dag dat het af moet zijn, maar dan moet je wel zeker weten dat je tijd hebt voordat je de toets hebt of het ingeleverd moet hebben.
  • Een oranje "waarschuwings-To Do" krijg je als er niet een To Do gepland is tussen nu en de dag dat de taak af moet zijn.
  • Als je meer dan één To Do wilt plannen, klik of tik dan op de To Do om in het taakscherm te komen waar je kunt plannen zoals hierboven beschreven staat.
  • Als je meer dan één To Do voor een taak wilt plannen in het Inzicht scherm zelf dan kan dat met een trucje: sleep de "waarschuwings-To Do" één dag opzij naar de dag van de deadline en gebruik je browser om het scherm te verversen. Je krijg vanzelf een nieuwe "waarschuwings-To Do" (want je hebt niets gepland vóór de deadline). Gebruik de truc tot je genoeg To Do's hebt en sleep ze dan naar de dag waar je ze wilt hebben.
  • In de app heeft het Inzichtscherm wel de To Do's en de taken, maar geen agenda.
  • In de app toont Inzicht telkens één dag en swipe je opzij naar andere dagen.
  • To Do's slepen werkt niet in de app, dus daar moet je tikken op de To Do om dan via de taak zelf de planning aan te passen.
  • Je kunt niet klikken op de afspraken in de agenda, je kunt je agenda alleen bekijken in 'To Do Inzicht'.
  • De stroken geven informatie over het aantal taken of To Do's op die dag, dus ook als je To Do's ingeklapt zijn kun je nog zien hoeveel To Do's er gepland zijn. Dan klik je vervolgens de To Do strook even open als je iets wilt herplannen.
  • Met de vandaag knop breng je vandaag weer in beeld.
  • Met de pijltjes < > naast de vandaag knop ga je een week vooruit of achteruit.

Magister To Do op proef voor een beperkte groep? Vraag het hier aan (docenten).

Veelgestelde vragen
Ik zie geen menu 'To Do', hoe kan dat?

Magister To Do is een optioneel onderdeel. De school kiest of ze deze Plusmodule willen afnemen. Zie je Magister To Do niet in Magister Web, dan staat het waarschijnlijk niet aan. Het kan zijn dat een andere leerling wel To Do heeft. Je school kiest zelf voor wie ze To Do laten inschakelen.

Kan ik Magister To Do ook op mijn mobiel gebruiken?
Jazeker. Magister To Do vind je in de Magister Leerling en Ouder app onder drie menu's: Takenlijst, To Do Vandaag en To Do Inzicht.
Kan mijn docent of mijn ouders ook mijn planning zien?
Nee. Magister To Do is op dit moment alleen voor leerlingen beschikbaar. Als je hulp wilt met plannen moet je dus jouw eigen Magister gebruiken en je ouder of docent met jou mee laten kijken. Eigenlijk net zoals met een papieren agenda. We onderzoeken nog op welke manier we je ouders of docent ook via hun Magister kunnen laten ondersteunen, maar dan zodanig dat jij wel zelf de baas blijft over jouw planning.