1. Magister Service
  2. Startpagina oplossing
  3. Werken met
  4. Persoonlijke instellingen

Microsoft 365 koppeling met Magister

Inleiding

Het is mogelijk voor medewerkers en leerlingen in Magister Web om een Single Sign-On koppeling te leggen tussen Magister en de bestanden die zij hebben opgeslagen in Microsoft OneDrive. Na het leggen van de koppeling ziet een medewerker of leerling bij ELO > Bronnen automatisch de map 'OneDrive' (leerlingen) of 'Microsoft OneDrive for Education' (medewerkers).
Een beheerder legt in de Magister Desktop de koppeling tussen de Magister omgeving en een of meerdere Microsoft domeinen van de locaties binnen de Magister omgeving. Daarna kan per locatie worden aangegeven of het voor medewerkers en/of leerlingen is toegestaan om een koppeling te leggen met OneDrive.

Gebruik door medewerkers

Na de configuratie door een beheerder in de Desktop, ziet een medewerker vervolgens in Magister Web onder Instellingen een widget met een link waarmee de medewerker zelf de koppeling met zijn of haar eigen Microsoft 365 account kan leggen (indien een beheerder deze koppeling heeft geactiveerd in de Desktop). Om deze koppeling in gebruik te nemen, dient de medewerker hiervoor onderstaande stappen te volgen:

1. Start Magister Web en log in.
  2. Ga naar Instellingen door Links onderin op de pasfoto te klikken en te kiezen voor Instellingen.
  3. Klik bij Koppeling met Microsoft 365 op Koppelen.

Klik bij Koppeling met Microsoft 365 op koppelen
    Klik bij 'Koppeling met Microsoft 365' op Koppelen

4. Hierna komt een pop-up 'Koppeling maken met Microsoft 365'. Klik hierna op Doorgaan.
    Koppeling maken met Microsoft 365Koppeling maken met Microsoft 365

5. De inlogpagina voor Microsoft 365 verschijnt nu. Vul de credentials in en klik op aanmelden.
    ​Inlogpagina MicrosoftInlogpagina Microsoft

6. De koppeling is nu gemaakt. De medewerker wordt automatisch teruggestuurd naar zijn of haar Magister Web omgeving. De koppeling is nu bij Instellingen vermeld. De koppeling kan hier ook weer verwijderd worden (alleen door de medewerker zelf).Koppeling met Microsoft 365 succesvolKoppeling met Microsoft 365 succesvol

7. De medewerker kan nu documenten uit zijn of haar Microsoft OneDrive for Education raadplegen vanuit de map ELO > Bronnen > Microsoft OneDrive for Education.
    ​Map Microsoft OneDrive for Education Map Microsoft OneDrive for Education